Wie is Peter Wuyts?

Waarom je nooit angsten of uitdagingen je dromen in de weg mag laten staan!

11031158_870954059614223_3456986873950690414_nIk ben Peter Wuyts en ik ben letterlijk tussen de groenten opgegroeid. Hierdoor zijn de eerste 20 jaar van mijn leven vooral met groene vingers ingevuld. Ik was zeker geen uitblinker in de lagere school, ik was verlegen en gesloten. Naast op het veld helpen en met de tractor rijden had ik nog een paar andere passies, vliegtuigen en Formule 1.  Maar deze laatsten waren toen, laat ons zeggen, onbereikbare dromen. Verder had ik toen ook al een sterke band met computers. Ik had reeds een  commodore 64 en ik droomde er toen al van om iets met 3D te gaan doen.

 

Ik ging dus tuin en landschapsarchitectuur studeren en zo ging ik tuinen in 3D uittekenen en visualiseren. Alleen vonden mijn lectoren begin jaren 90 dit maar een raar idee, tekenen doe je met potlood en papier …  Maar ik ben het blijven doen, al heeft het me toen eerder punten gekost dan dan opgeleverd …

Uiteindelijk ging ik aan de slag in het tuinbedrijf waar ik mijn stage had gedaan. Maar na een jaar hard werken werd ik bedankt voor mijn diensten, reorganisatie noemen ze dat …  Dit was voor mij een echte klap, dit was gewoon mijn leven op dat moment.

Na enkele maanden van de wereld te zijn geweest, kreeg ik een tip dat een bedrijf op de luchthaven van Zaventem mensen zocht. Ik ging solliciteren en 2 weken later was ik daar aan de slag, wow dit was zo cool! Werken rond vliegtuigen was echt de max en hierdoor ben ik zelf ook gestart met vliegen. Wie had dat ooit durven dromen? 2,5 jaar later kreeg ik promotie en zo ging ik op het hoofdkantoor van de vliegtuigmaatschappij werken waar ik vliegtuig handboeken en cursussen ontwikkelde. Hier kreeg ik het idee om zelf een flightsimulator te bouwen voor de opleiding van onze B757 piloten.

Om binnen het bedrijf nog verder promotie te te kunnen maken, ging ik verder studeren, een soort van MBA maar dan op Bachelor niveau, waar ik mijn diploma met grootste onderscheiding behaalde. Toen kwam de kriebel om op mezelf iets te beginnen … In plaats van voor een bedrijf te werken,kon ik beter op mezelf iets starten en 3D oplossingen gaan aanbieden.

Op eigen benen.

Zo startte ik op 1/4/2004  See3D.be, maar het bleek al snel dat men in België nog niet klaar was om 3D te gebruiken in bepaalde markten … Gelukkig vond ik in het buitenland klanten en kende mijn bedrijf  kende de volgende jaren een hele mooie groei.

In 2012 zou het helemaal top moeten worden. Van de crisis had ik, in tegenstelling tot vele anderen, geen last, dus alles was super! Maar plots, van het ene moment op het andere, ging het mis, 3 nieuwe projecten gingen niet meer door en een aantal bestaande klanten gingen zelf ook onderuit … En zo stond ik ineens met 1 voet op de rand van het faillissement … Ik stond letterlijk voor de keuze om terug een job te gaan zoeken of iets anders drastisch te gaan doen.  Gelukkig was er nog 1 ding dat wel goed ging, de verkoop van standaard 3D tekenensoftware, SketchUp.

Ik volgende al enkele jaren een progressieve, Nederlandse internet marketeer.  Hij was  bezig met websites en hoe domeinnamen en links  gevonden worden in Google … Dit interesseerde me en ik nam contact met hem op. Hij deed een voorstel om bij hem een online programma te volgen:” Hoe een online business op te bouwen”. De investering voor de cursus was een redelijke dobber maar ik nam me voor om er alles uit te halen en er alles aan te doen om er een succes van te maken om uit deze rotte situatie te geraken.

Toen mijn eerste website vruchten begon af te werpen, ben ik me meer en meer gaan verdiepen in het online marketing gebeuren en ben ik steeds blijven bijleren.

Van het online cursussen volgen, ben ik sinds 2014 live trainings gaan volgen en stelde ik mij het doel om in  2015 een high level mentor te nemen.

Ondertussen heb ik meerdere succesvolle websites en loopt dit allemaal vrij automatisch zodat ik terug tijd heb om andere dingen te doen. In 2013 had ik mezelf al voorgenomen, dat wat ik het laatste jaar geleerd had, ik op een dag ook met andere ondernemers wou gaan delen.

Investeer in jezelf, is de weg vooruit!

Begin 2015 begon alvast spannend. Het jaar was nog maar enkele dagen oud en ik had al een afspraak voor een interview met een high level mentor. Het was een flinke investering, ook al zijn we uit een diep dal gekropen, het was toch even slikken. Maar uiteindelijk heeft dit het idee versneld om andere ondernemers te gaan helpen om hun onderneming en hun leven te gaan ondersteunen zodat ze verder kunnen groeien, zonder harder te moeten werken.

Hieruit is op 1/4/2015 het GroeiPlus jaarprogramma ontstaan. Dit is een programma waar ik samen met enkele gedreven ondernemers, een jaar ga samenwerken aan hun ondernemingen en dit dan vooral om te zorgen dat ze de nieuwe vormen van marketing en ondernemen gaan toepassen maar ook door veel aandacht te spenderen aan het feit dat ze weer meer tijd voor zichzelf en hun familie krijgen, een andere uitdaging waar veel ondernemers mee geconfronteerd worden.

Dit doe ik uit eigen ervaring na meer dan 10 jaar ondernemen en met de kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan en met succes heb toegepast.

Het grootste probleem ben je meetstal zelf..

In november 2014 volgde ik een training over “eigen belemmeringen” en besefte ik maar al te goed dat het niet het gebrek aan kennis was dat mij stopte, het was ikzelf. Als ik kijk naar hoe ik van een  klein verlegen ventje ben opgegroeid. Ik heb de laatste paar maanden na die training meer stappen voorwaarts gezet dan in de 40 jaar ervoor!

Daarom is het zo belangrijk om andere mensen te helpen om te leren hoe zij hun angsten of belemmeringen kunnen overwinnen. Angsten en belemmeringen leven in ons, overheersen ons en op die manier houden ze ons klein en onderschatten we onze eigen mogelijkheden en krachten.

Wil je groeien, in welke situatie dan ook, zal je steeds je angsten moeten overwinnen en uit je comfortzone komen. Het is niet altijd makkelijk of fijn maar eens je het gedaan hebt, valt het meestal best mee. En als je het eens gedaan hebt, gaat het de 2de maal  stukken makkelijker en de 3de maal… fluitje van een cent. Op deze manier word je een winner! Dit principe kan je in alle aspecten van het leven en het ondernemen toepassen!

Oh ja, nog 1 ding, het rijden met een formule 1 wagen staat nog steeds op mijn to-do lijstje, maar racen is al wel enkele jaren mijn hobby. In een  formule 3 wagen heb ik  ondertussen al  een dagje over het asfalt mogen scheuren 🙂

Neem daarom deel aan de Winnersday! leer je angsten overwinnen zodat je je dromen kan waarmaken! Elke investering in jezelf, zal zich dubbel en dik terugverdienen al is het maar in de kwaliteit van je leven. De kracht om te durven. Geef je dromen niet op!
Peter Wuyts

Ondernemer | Internet Marketing | Business | Mentor | Inspirator |@Groeiplus | Groei uit tot de sterkste boom, haal het maximale uit je leven en onderneming!
www.peterwuyts.be

https://www.facebook.com/peterwuyts.be

https://twitter.com/groeiplus

 

Overwin je angsten, de manier om te groeien!

Laat je angsten je dromen niet in de weg staan!

Doe mee met de Winnerday op 4/10/2015!

Deel ook met je vrienden!